woning ontruimen


Vaak is er een ontzettend vervelende situatie gaande wanneer je een woning moet ontruimen. Zo kan het zijn dat iemand overlijdt of dat je je woning gedwongen moet verlaten. In deze gevallen ontvang je graag wat goede hulp of tips om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. In dit artikel lees je vier tips om de ontruiming van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Waarom woning ontruimen?


Er zijn verschillende redenen waarom een woning ontruimd moet worden. Het is niet iets wat je dagelijks doet. Een reden dat een woning ontruimt moet worden, is bijvoorbeeld omdat de eigenaar van de woning overleden is. Andere redenen zijn een echtscheiding, een huwelijk waarbij de één bij de ander intrekt of een emigratie naar een ander land. Ondanks dat een woning ontruimen erg makkelijk klinkt, is dit niet het geval. Moet jij een woning ontruimen? Wij geven een aantal tips om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

  1. Zorg voor een begeleider 

Het is aan te raden om één persoon, zoals een familielid of iemand uit je vriendenkring, aan te wijzen al begeleider op deze dag. Deze persoon houdt het overzicht en de leiding over deze dag. Zo voorkom je dat je onnodig dubbel werk doet of geen dingen vergeet. Hierdoor regel je snel de woningontruiming zonder te veel moeite. 

  1. Neem rustig de tijd 

Als de woning ontruimd wordt tijdens een emotionele periode, is het belangrijk om rustig de tijd hiervoor te nemen. Nadat een persoon overleden is, heb je maximaal zes maanden de tijd om een woning leeg te halen. Maak een duidelijk plan over wat er in het huis weggehaald moet worden en wat ermee gedaan wordt. Wacht natuurlijk niet tot het allerlaatste moment, want dit zorgt juist voor veel stress. 

woning ontruimen
  1. De administratie en inboedel 

Ga goed na wat er administratief en financieel geregeld moet worden. Denk aan dingen als verzekeringen, abonnementen en de hypotheek. Kijk goed wat je stopzet om mogelijke kosten te voorkomen.

Het huis leegruimen kost het meeste tijd. Ga met je familie na wie wat zou willen hebben uit het huis. Een handige tip is om te werken met labels. Label de spullen naar welke locatie ze moeten. 

  1. Een verhuisbedrijf inschakelen 

Je kiest er ook voor om een verhuisbedrijf in te schakelen. Dit neemt vaak enorm veel stress weg. Een professioneel verhuisbedrijf steunt je in deze lastige periode en zal alles secuur ontruimen uit de woning. 

Met deze tips zal deze lastige onderneming hopelijk een stuk gemakkelijker worden. Je wil namelijk dat deze gebeurtenis zo soepel mogelijk verloopt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *