Biologische bestrijdingsmiddelen voor bloedluis bij kippen

In dit blog wil ik je graag het een en ander vertellen over biologische bestrijdingsmiddelen en hoe je deze kunt inzetten in en rondom het huis. Ik hou zelf enorm van dieren, planten en het milieu in het algemeen en daarom werk ik hier graag mee. Zo komt het ook dat ik heel veel ervaring heb opgedaan en mensen graag tips over dit onderwerp wil geven. Vrienden van mij vragen vaak naar tips over het inzetten van biologische bestrijdingsmiddelen. Bloedluis kippen bijvoorbeeld is zo'n onderwerp waar ik een handig middeltje voor weet! Lees je mee?

Bloedluis kippen op een biologische manier bestrijden

Veel kippen krijgen last van bloedluizen. Een bloedluis is een rode vogelmijt en valt onder de parasieten. Ze voeden zich met het bloed van kippen, duiven, kanaries, parkieten en andere reptielen. Vooral 's nachts zijn bloedluis op kippen actief terwijl ze zich overdag verschuilen in gaten en kieren van het kippenhok. Ze voeden zich dan met bloed van kippen en verschuilen zich vervolgens weer. Mensen zoeken vaak op de term "Bloedluis kippen" en komen dan uit bij allerlei huis tuin en keukenmiddelen om ze te bestrijden. Maar iets wat echt goed werkt en onder biologische bestrijdingsmiddelen valt zijn roofmijten. Roofmijten kun je uitzetten in en rondom het kippenhok om zo bloedluis tegen te gaan. Roofmijten zijn namelijk dol op bloedluizen en zijn verder niet schadelijk voor mensen, dieren of planten. 

Hoe werkt dit precies?

Zelf vind ik het belangrijk om biologische bestrijdingsmiddelen in te zetten in plaats van chemische middelen. Zeker met andere dieren in de buurt dien je hiermee op te passen. Een bloedluis bij kippen kan veel schade aanrichten zoals bloedarmoede en jeuk. Daarnaast worden kippen moe en raken ze gestrest. Hierdoor zullen kippen minder eieren gaan leggen en het is dus zaak om daar iets aan te gaan doen. Door roofmijten in het hok bij kippen uit te zetten zul je merken dat bloedluis bij kippen wordt bestreden. Dit biologische bestrijdingsmiddel werkt ontzettend goed en daarom ben ik er heel enthousiast over! Ik hoop dat je dit zelf ook eens zult uitproberen! Ik heb zelf een aantal keer roofmijten gekocht bij Biobestrijding.nl en ben hier heel enthousiast over. De bloedluizen bij mijn kippen zijn bijna allemaal weg en ik merk dat ze weer veel meer energie hebben dan hiervoor. Let erop dat je roofmijten dus tijdig inzet zodat je kippen er zo min mogelijk last van ervaren! Succes met de inzet van dit biologische bestrijdingsmiddel!