De mogelijkheden van steeds meer glas in het interieur

Wanneer we denken aan glas en woningen dan denken de meeste mensen aan de ramen. Maar in de woning zelf is ook steeds meer te zien waarbij er voor verschillende elementen glas wordt gebruikt. Glas geeft namelijk een strakke, moderne en luxe uitstraling en het gaat goed samen met veel verschillende dingen in de woning. Hieronder lees je meer. 

Open uitstraling met glas

De laatste decennia waren er al steeds meer deuren te zien met glas erin. Zo wordt er in woningen een open uitstraling gecreĆ«erd waarbij mensen van de ene ruimte wat zicht hebben in de andere ruimte. Maar nog een stap verder gaat het wanneer het glas in de deur wordt vervangen voor een complete deur van glas van op maat. Dit is dan ook steeds vaker te zien bij nieuwe woningen met een modern interieur. 

Een open uitstraling naar buiten

Dit bleef vroeger ook vaak beperkt tot de open uitstraling naar buiten via de ramen in de woningen. Maar tegenwoordig is er bij woningen met een grote tuin vaak te zien dat er gebruik wordt gemaakt van grote schuifdeuren die een mooie bleek op de buitenwereld geeft van binnen. 

Losse elementen van glas

Naast de deuren zijn er veel meer elementen die in de woning van glas kunnen worden gemaakt. Denk aan een mooie trap met traptreden van glas, een glazen tafel of misschien een vloer van glas. Ook in de badkamer wordt er meer en meer gebruikt van gemaakt, zoals een op maat gemaakte douchecabine. Maar ook in het kantoor wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van glazen bureaus en meer. 

Glas is zeer divers toe te passen

Een van de redenen waarom het erg populair is en steeds populairder wordt, is omdat het op veel verschillende manieren is toe te passen. Het past bij een moderne stijl, maar is ook te combineren bij veel andere stijlen voor woningen en het interieur. Wanneer je nog meer inspiratie op wilt doen dan raden we aan om dit artikel te lezen. De mogelijkheden gaan namelijk nog veel verder en je kunt zoveel glas op je interieur toepassen als je zelf wilt.