infrarood

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infraroodverwarming werkt door middel van elektriciteit. Het is wel geheel anders dan een elektrische verwarming. Infraroodverwarming zet de elektriciteit namelijk om in infraroodstraling, waardoor warmte ontstaat.

Voordelen infraroodverwarming

Wat zijn de voordelen van infraroodverwarming? Onderstaand schrijven zet ze voor je op een rijtje.

Eenvoudige installatiewijze

Een groot voordeel is de eenvoudige manier van installeren. De panelen hebben vaak een ophangsysteem, waarbij de panelen aan de muur of het plafond kunnen worden bevestigd. Het aanleggen van gas of of waterleidingen is niet nodig en dit bespaart in tijd en kosten.

Bespaar op je energierekening

Vaak wordt gedacht dat door het gebruik van infrarood de kosten van elektra kunnen stijgen. Dit is echter niet waar, omdat de kosten van het gas dalen, door het vele gebruik van elektriciteit. Deze daling zorgt voor een grote besparing op je energierekening. Uiteindelijk vindt er al met al een grote besparing plaats.

Realiseer gezondheid en comfort

Infraroodverwarming bezit de goede eigenschap om objecten vrijwel direct te verwarmen. Andere soorten verwarming, verwarmen de lucht en dit is minder doelgericht. Het direct verwarmen van objecten is daarnaast gezonder voor de luchtwegen. Je kan de warmte van infraroodverwarming vergelijken met de warmte van de zon. De zon warmt eveneens objecten op.

Ventileren zonder warmteverlies

Ventilatie is belangrijk. Het gebruik van infraroodverwarming draagt hieraan bij, omdat objecten worden verwarmd en niet de lucht. Verse en nieuwe lucht kan hierdoor een ruimte binnen stromen zonder enig verlies van warmte.

infrarood

Ruimte besparing en draagt bij aan een modern interieur

Het bevestigen van infraroodverwarming aan het plafond is een goede keuze. Dit versterkt het effect van de warmte, doordat je dan meer oppervlakte van warmte kunt voorzien. Een ander groot voordeel is dat het bevestigen aan het plafond bijdraagt aan het besparen van ruimte.

Ook het interieur blijft niet achterwege bij de aanschaf van infraroodverwarming. Er zijn diverse ontwerpen die een stijlvol geheel vormen. Een modern interieur bijvoorbeeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van panelen met glas, aluminium en keramiek. Het gebruik van afbeeldingen en foto’s behoort eveneens tot de mogelijkheden. Gebruik je infrarood verwarming in je badkamer? Dan zorgen spiegels op je verwarming voor een modern en functioneel effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *