Dit moet je weten als je gaat hospiteren voor een kamer in Tilburg

leuke kamer huren

Ook voor een kamer in Tilburg moet je vaak hospiteren. Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. De bewoners nodigen op zo’n avond een aantal mensen uit om kennis te komen maken. Meestal krijg je het huis te zien en worden er vragen aan je gesteld. Na afloop van deze avond kiezen de bewoners dan een nieuwe huisgenoot. Aan jou dus de taak om jezelf zo goed mogelijk te presenteren.

Inschrijven voor een studentenkamer

Tips voor hospiteren

Het is niet een makkelijk proces voor iedereen, dat hospiteren. Zeker niet als je geen goede eerste indruk maakt of verlegen bent aangelegd. Maar er zijn tips die we kunnen geven waarmee het wellicht makkelijker gaat volgende keer. 

Bereid je goed voor

Vaak willen mensen jou leren kennen bij een hospiteeravond dus je moet je goed voorbereiden op de vragen die je eventueel gaat krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende soorten vragen:

  • Wat zijn je hobby’s?
  • Zit je bij een studentenvereniging en waarom wel/niet?
  • Kan je goed koken?
  • Waar kom je vandaan?
  • Ben je netjes?
  • Waarom moet jij gekozen worden?
kamer verhuur

Doe onderzoek

Bekijk eens de profielen op Facebook of Instagram van je toekomstige huisgenoten. Misschien hebben jullie gemeenschappelijke hobby’s of vrienden waar je op in kunt haken? Wees wel altijd jezelf dus ga niet liegen over zaken omdat je gekozen wil worden. Mensen hebben dat al snel door en bovendien zullen ze het ongetwijfeld merken wanneer je er eenmaal woont.