Dit zijn de voor- en nadelen van houten vloeren

Houten Vloeren

Steeds meer mensen kiezen voor houten vloeren. Massief houten vloeren zien er prachtig uit en zijn ook nog duurzaam. Met name als wooneigenaar is het een aanrader om de houten vloer eens te overwegen. De voor- en nadelen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Houten Vloeren

De voordelen

Er zijn een heleboel redenen om te kiezen voor houten vloeren:

  • ze hebben een uniek uiterlijk en zijn tijdloos
  • ze dragen bij aan de waarde van je woning
  • hout is een duurzaam materiaal dat jaren meegaat
  • schade herstellen is relatief simpel bij een houten vloer

Met name de eerste twee redenen zijn een perfecte reden voor huiseigenaren om een houten vloer aan te schaffen. Houten vloeren zijn tijdloos, waardoor je er eigenlijk altijd wel blij mee zal zijn. Ze passen bij elke soort woonstijl en gaan ontzettend lang mee. Bovendien voegt dit sterk toe aan de waarde van je woning, wat zeker geen overbodige luxe is wanneer je besluit om je huis te verkopen. Het is in dat geval aan te raden om ook voor een duurzame en neutrale houtsoort te kiezen en niet te opvallende kleuren. Wanneer je een huis wil verkopen dan willen mensen graag een neutrale woning zien.

De nadelen van houten vloeren

Hebben houten vloeren eigenlijk ook nadelen? Ja, helaas wel. Net als elk ander vloertype hebben ook houten vloeren niet alleen maar voordelen. Allereerst is niet elke houtsoort te combineren met vloerverwarming. Er zijn uitzonderingen, maar dit betekent vaak ook gelijk dat het om een duurdere houtsoort gaat. Daarmee komen we direct bij het tweede nadeel want een massief houten vloer is aan de dure kant. Met name wanneer je het vergelijkt met laminaat of tapijt is eikenhout erg prijzig. Het is dus een investering waar je goed over na moet denken.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*