Een goede LAN party – 3 tips!

Sociaal gamen: 5 Tips om een geweldige LAN party te organiseren!

Welke gamer houdt er nou niet van een fantastische LAN party met vrienden? Uren lang intensief gamen, de longen uit je lijf schreeuwen en zo veel mogeljik pizza en fast food eten als je maar kan. De tienerdroom van vele puberjongens.

Een van mijn meest geweldige en memorabele moment als een gamer is dit een nacht lang met een groep vrienden te doen. Ieders favoriete spel passeert de revue. Fijne team based spellen, zoals League of Legends, of juist oude gems zoals Starcraft. Of fun party games zoals Rocket League of Mario Party. Wat je ook kiest, je gaat ongewtijfeld enorm veel plezier hebben als je dit met een oude groep vrienden opnieuw organiseert!

LAN parties zijn door de jaren heen een beetje vergeten, gezien gamen op afstand veel vaker voorkomt. Op deze manier kan iedereen nog steeds met elkaar gamen, maar dan wel passend binnen ieders drukke eigen leven. Maar het grootste genot gebeurt wanneer men samen komt. Dus pak de agenda’s er bij en prik een datum! Met deze vijf tips organiseer jij een onvergetelijke LAN party.

1. Ultiem comfort is genoeg ruimte

Bij een goede LAN party hoort een degelijke opstelling. Dat begint met genoeg ruimte. Hoe meer ruimte je kan vrijmaken, hoe beter. Een grote kamer is ideaal, omdat men vaak eigen computers mee brengt. Zorg dat je je gasten wel voorziet van een degelijk bureau en een goede stoel. Zorg naast bureau stoelen ook voor een goede chill-hoek met sofa’s, zitzakken en luie stoelen. Deze zijn ook ideaal als je een console game speelt op een grote televisie. Ook zal men de nacht bij je spenderen. Er zal misschien niet veel worden geslapen, maar zorg wel dat er ruimte is wanneer men echt even zijn nachtrust wil pakken. Een goede host heeft extra bedden, opblaasmatjes en wat extra slaapzakken ter beschikking.

2. Extra hardware en computers

Een van de vervelendste dingen die tijdens een LAN party kan gebeuren is een computer die crasht, een stuk hardware dat het begeeft of iemand die vergeten is zijn kabel mee te brengen. Instant party pooper! Zorg daarom altijd voor wat reserven: een extra HDMI kabel, netwerk kabels, monitor kabels, beeldscherm, stekkerdoos, noem maar op.

3. Goede internetverbinding

Veel online games vereisen een goede internet verbinding. Met zo veel spelers tegelijk op de server, is het belangrijk dat je voldoende data hebt. Een kleine router zal dit extensieve gebruik niet aankunnen. Check bij je internet provider of je tijdelijk je bundel kan opkrikken. Voorzie zo veel mogelijk man van internet kabels. En zorg dat ieder de belangrijkste downloads en updates van te voren heeft gedaan, zodat je niet lang hoeft te wachten op het plezier!

Met een goede voorraadkast aan snacks en drinken kan deze avond alleen maar een succes worden!