Een goede makelaar vinden in Twente

Het is tegenwoordig bijna wekelijks in het nieuws: hogere huizenprijzen, starters die geen huis kunnen vinden en gigantische overwaardes. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe lang de huizen gekte nog door blijft gaan. De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren met minimaal 30% in elk segment gestegen. Of het nu gaat om een rijtjeshuis, twee onder een kap of een vrijstaande woning. Wie wil verhuizen of uit huis wil moet flink in de buidel tasten. We willen je daarom adviseren om je te laten helpen door een goede makelaar die verstand heeft van zaken, omdat dit je al snel duizenden euro’s extra op kan leveren bij het kopen of verkopen van je woning. Zelf ben ik woonachtig in Twente en ik zal ook per plaats aangeven waar je op moet letten als je een makelaar uitzoekt. 

Een makelaar in Losser

Op zoek naar een makelaar in Losser. Ondanks dat Losser een dorp is kun je er toch een makelaar vinden. Losser telt momenteel maar liefst 5 makelaars. Voorheen waren dit er slechts twee. We kunnen dus wel stellen dat er in losser behoefte is een makelaars. Lossernaren verhuizen veel, maar 80% van de wensen die in losser heeft gewoond blijft er. Ik wil je dan ook adviseren om naar een makelaar te gaan die al een tijd in losser gevestigd zit en veel verstand heeft van de super lokale markt. 

Makelaars in Nijverdal


Wist je dat er in Nijverdal meer dan tien makelaars zijn? Je hebt er als consument dus genoeg keuze. Kijk wel goed of ze een NVM makelaar in Nijverdal zijn. NVM makelaars hebben namelijk meer kennis en zijn beter opgeleid dan de “normale” makelaars. Met een NVM makelaar krijg je meer voor elkaar en ben je ook beter verzekerd als de gewenste kwaliteit niet wordt geleverd. Als je je woning in Nijverdal wilt verkopen dan raad ik je aan om een makelaar te kiezen waar te een klik mee denkt te hebben. Als makelaar en verkopende partij zie je elkaar vaak, het is dan ook prettig als de relatie een beetje klikt van beide kanten. Vergeet echter niet naar de voorwaarden en courtage te vragen. Dit zijn zaken waar je altijd als eerste over in gesprek gaat. Laat ook de gemaakte afspraken en verwachtingen schriftelijk of digitaal vastleggen zodat hier na of tijdens de verkoop geen onenigheid over kan ontstaan. 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*