Kunstuitleen is al meerdere jaren gegroeid in populariteit. Steeds vaker kiezen mensen voor het lenen van kunst, in plaats van de aanschaf van kunst. Deze manier zorgt ervoor dat meerdere mensen kunnen genieten van kunst. Je hoeft niet per se meer een hoog inkomen te genieten om kunst van bekende kunstenaars in je woning te hebben hangen.  Voor een bepaald bedrag per maand kun je genieten van kunst. Vervolgens bouw je met dit maandelijkse bedrag een tegoed op. Als je er naar verloop van tijd voor kiest om het kunstwerk aan te schaffen, wordt dit bedrag in mindering gebracht. 

Zelf bepalen wanneer je ruilt of koopt

Een ander voordeel is dat je zelf de touwtjes in handen hebt. Je kunt zelf bepalen wanneer de tijd rijp is om het kunstwerk te vervangen. Heb je een ander schilderij gezien dat je wilt aanschaffen of daar gebruik maken van de leenstructuur, dan is dat gewoon mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een ander kunstwerk in de zomer ten aanzien van de winter. Of als je een nieuwe woning hebt aangeschaft, dan kun je goed kiezen voor een nieuw schilderij dat beter in de nieuwe omgeving en de andere kleuren past. Doordat je het zelf in handen hebt, geen verplichtingen, is het voor steeds meer mensen interessant om dit te doen.

Advies en de voordelen van kunstuitleen

Ben je zelf geen kunstkenner? Dan kun je in veel gevallen, zoals bij AbrahamArt, gebruik maken van kunstadvies door een echte kenner. Deze bepaalt vervolgens of en welk kunstwerk goed past bij de omgeving en geeft daar vervolgens passend advies over. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. 


Er zijn diverse voordelen van kunstuitleen, hierbij nogmaals op een rijtje:

  • Betalingen worden per maand gedaan;
  • Gratis en vrijblijvend advies van een kenner;
  • Wisselen en aankopen wanneer jij dat wilt;
  • Er zijn geen huurtermijn (maximum);

Kies voor kunstuitleen in jouw regio. Woon je in Amsterdam? Kies voor Kunstuitleen in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *