Houd bij een verbouwing altijd de vochtconcentratie in de gaten

Ben je binnenkort van plan om je woning te verbouwen en ga je hierbij gebruikmaken van producten op waterbasis? Zoals het storten van beton, chapewerken of stucwerken? Vergeet dan niet om rekening te houden met een toenemende vochtconcentratie. Door het gebruik van materialen op waterbasis kan de concentratie van vocht in een woning of bedrijfspand flink toenemen. Doe je hier niks aan, dan kan dit na verloop van tijd voor problemen zorgen. Dit is iets wat je natuurlijk wilt voorkomen. In dit artikel vertellen we je alles over de gevolgen, hoe je het op kunt lossen en wat de gemiddelde kosten zijn.

De gevolgen van een te hoge vochtconcentratie

Een tijdelijke verhoging van de vochtconcentratie is niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken. Het is een onvermijdelijk gevolg, maar het is wel belangrijk dat je het niet vergeet en er wel wat aan doet wanneer je klaar bent. Het te lang aanhouden van een hoge vochtconcentratie kan namelijk tot de volgende problemen leiden:

  • Muffe luchtjes
  • Schimmel
  • Sterkte van bouwmaterialen neemt af
  • Houten constructies gaan uitzetten
  • Aangetaste isolatiewaarde

Dit is natuurlijk iets wat je niet wilt en graag voorkomt. Hier zijn twee manieren voor: het gebruik van een bouwdroger of het op natuurlijke wijze laten drogen. Wil je dat het snel en goed gebeurd, dan raden wij je aan om gebruik te maken van een bouwdroger.

Gebruik een bouwdroger

Je zou het op een natuurlijke manier kunnen laten drogen. Echter is het weer in Nederland erg voorspelbaar en kan het tot maar liefst 18 maanden duren voor het echt droog is. Hier heeft niemand natuurlijk de tijd voor. Een bouwdroger versnelt dit proces aanzienlijk tot slechts enkele weken. Daarbij weet je ook nog eens zeker dat het écht goed gedroogd wordt. Vanaf slechts €349,- is een bouwdroger al online te bestellen. De ideale oplossing dus!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*