Ga je binnenkort lekker op vakantie? Dan is het fijn dat je je tuin goed achterlaat. Er zijn verschillende dingen waar je aan kunt denken. Om met een gerust gevoel op vakantie te kunnen gaan, vind je hier wat tips om je tuin vakantieproof mee achter te laten.

Water voor je plantjes

Je planten zullen natuurlijk water nodig hebben, zeker als je langere tijd weggaat. Hier zijn verschillende methoden voor. Zo zijn er wateringssystemen die je bijvoorbeeld in een bloempot plaatst en die geleidelijk water afgeven. Zo weet je zeker dat je planten genoeg water krijgen, ook als je er niet bent. 

Bescherming voor je tuinmeubelen

Je weet nooit wat het weer gaat doen, zelfs niet als het zomer is in Nederland. Om die reden is het goed om je tuinmeubels extra bescherming te bieden. Doe dit bijvoorbeeld door middel van een handige tuinmeubelhoes. Deze plaats je op je bank en/of tafel en zo weet je zeker dat deze niet zullen beschadigen door eventueel noodweer. 

Goede verlichting

Inbrekers hoeven natuurlijk niet te weten dat jij er niet bent. Plaats dus slimme verlichting waardoor het lijkt dat jij gewoon thuis bent. Hang er eentje bij je deur, maar bijvoorbeeld ook bij je kapschuur die je op deze website hebt gekocht. Zo is je tuin extra goed beveiligd.

Camera of verlichting met bewegingssensor

Wil je je huis en tuin extra goed beschermen, dan zou je voor een camera met bewegingssensor kunnen gaan. Er zijn ook handige sensorlampen verkrijgbaar, die een signaal afgeeft wanneer er beweging is. Er wordt dan bijvoorbeeld een melding naar je telefoon gestuurd, zodat je vanaf dat moment alert kan zijn en mee kan kijken met wat er allemaal gebeurt in je tuin. Zo houd je inbrekers makkelijker buiten de deur, ook als je in een ander land bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *