Opzoek naar een huis of het verkopen ervan? Makelaars helpen je!

Graag wil je naar een bepaalde plaats verhuizen, maar je weet niet welke huizen er allemaal te koop staan en in wat voor wijk ze staan. Op dit moment is het handig om een makelaar in te schakelen. Deze makelaar heeft vaak aardig wat keuze in de huizen die in jouw gewenste woonplaats te koop staan. De makelaar laat een aantal huizen aan je zien die je mooi vindt en waar je foto’s van het exterieur en interieur hebt gezien.

Verschillende makelaars

Er zijn best veel makelaars te vinden die je huizen aanbieden in jouw gewenste woonplaats. Deze makelaar verkopen graag jou een van hun huizen die ze aan te bieden hebben. Dit zijn aankoopmakelaars die hun best doen om de aankoop van de woning zo makkelijk mogelijk te maken voor degene die het huis verkoopt. Ze geven prijs advies en onderhandelen hierover voor je. Ze kijken ook of het huis bouwkundig in goede staat is.

Verkoopmakelaars worden gehuurd door de verkoper en zet zich in voor de belangen van de verkopen. Dit soort makelaars zorgen voor advertenties, mooie foto’s en het noteren van de precieze aantal vierkante meters grond het huis tot zijn beschikking heeft staan. Meestal zorgt de makelaar ook voor een socialemedia advertentie, want tegenwoordig is social media een slim en snel middel om een grote groep mensen te bereiken. De makelaars van tegenwoordig zijn verkoop en aankoopmakelaars tegelijkertijd.

Een makelaar die gespecialiseerd is in de nieuwbouw kan je advies en informatie geven over nieuwbouwprojecten en bij nieuwbouw kan je meestal een huis laten bouwen en grotendeels veranderen naar jou wensen.

Er een ander soort is de taxateur, deze bepaald de waarde van de woning. Hieruit komt een rapport wat je kunt gebruiken voor de aankoop en verkoopbesluiten. Een taxatierapport moet er zijn voor het krijgen van een hypotheek. Niet elke makelaar is een taxateur. Een taxateur kan je bijvoorbeeld vinden door de zoekterm taxatie Waddinxveen in te typen, nu vind je de taxateurs gevestigd in Waddinxveen. 

Tips om jouw droomhuis te vinden

Tip 1: Zoek een makelaar in de regio waar jij wilt wonen zoals bij de regio Gouda: makelaar Gouda en in Zoetermeer: makelaar Zoetermeer. Het benaderen van een makelaar die in dezelfde plaats is gevestigd als waar je wilt gaan wonen is erg handig. Waarom? De makelaar kent die omgeving dan erg goed en kan jou de mooist gelegen huizen in die plaats laten zien.

Tip 2: Stel een wenslijst op wat je allemaal wel en niet in je huis wilt hebben. Dit helpt bij de selectie maken van huizen die jouw aandacht kunnen trekken.

Tip 3: Verken de buurt waarin het huis staat en ontdek of jij je daarin prettig en thuis voelt.

Tip 4: Bezoek met meerdere mensen de huizen die jouw aandacht hebben getrokken. Meerdere mensen kunnen kritischer naar het huis kijken en zien verbeterpunten of zelfs negatieve punten die jij niet hebt gezien.

Tip 5: Kijk naar de toekomst. Misschien wil je wel kinderen of ga je weer met zijn tweeën, omdat de kinderen nu zelf een huisje hebben gevonden.