Pedicure

Je houdt er van of je walgt er van, voeten. Maar gelukkig bestaan er pedicures, die voor de mensen die niet van voeten houden, hun voeten kunnen verzorgen. Tijdens de opleiding als allround schoonheidsspecialiste krijg je de optie om voor het keuzedeel pedicure te kiezen. Ook is er een mogelijkheid om later nog een versnelde opleiding als pedicure te volgen. Dit kan ook in de avonduren voor als je al aan het werk bent. Dan hebben we ook nog het verschil tussen niet medisch pedicure en medisch pedicure. Een niet medisch pedicure voert behandelingen aan voeten uit die te maken hebben met huidaandoeningen of afwijkingen aan teennagels. Daarnaast verzorgt een niet medisch pedicure de voeten ook. Een medisch pedicure is iemand die naast de taken die een niet medisch pedicure uitvoert ook specialistische en gerichte behandelingen kan doen. Denk hierbij aan het behandelen van voeten die door een ziekte zijn aangetast of die door een andere oorzaak medisch behandeld moeten worden. De behandelingen die door een medisch pedicure worden uitgevoerd zijn erop gericht om pijn en andere klachten te verminderen. En voor ons allemaal is het eens in de zoveel tijd goed om naar de pedicure te gaan. Want om nou heel de tijd je voeten te verstoppen in pantoffels is nou ook niet echt de beste optie…

Kosten en duur niet medisch

Een opleiding tot niet medisch pedicure is vaak een opleiding die gelijk is aan MBO niveau 3 en duurt, afhankelijk van de opleidingsinstantie, tussen de 6 en 12 maanden. De kosten voor een opleiding tot niet medisch pedicure verschillen ook erg veel en zijn afhankelijk van de instelling waarbij je de opleiding volgt. Inclusief materiaal kunnen de leskosten hiervoor variëren van € 2.500, – euro tot meer dan € 3.500, – euro.

Kosten en duur medisch

Ook voor een opleiding tot medisch pedicure zijn de verschillen groot. De opleiding tot medisch pedicure is vaak op MBO niveau 4 en biedt vaak de mogelijkheid om het vak in modules te leren. Zo kun je ook voor een deel de modules halen waarmee je wilt starten om later nog extra modules te volgen. De duur van een complete opleiding tot medisch pedicure duurt gemiddeld tussen de 5 en 8 maanden. In sommige gevallen is het noodzakelijk om eerst de opleiding tot niet medisch pedicure te volgen, waarna je met deze opleiding kunt beginnen. De kosten voor een opleiding tot medisch pedicure verschillen ook per instelling. De prijzen variëren tussen de € 1.500, – euro tot wel € 3.250, – euro. Dit is vaak wel inclusief materiaalkosten, maar niet in alle gevallen inclusief de kosten voor examens.