zoldertrap

Hoe zorg je ervoor dat je veilig op de zolder van je woning kunt komen? Er zijn verschillende soorten trappen geschikt als zoldertrap. De meest gebruikte trappen zijn de vlizotrap en de steektrap. Van deze modellen is de steektrap de veiligste optie, daar deze veel steviger is dan de vlizotrap. Het voordeel van een vlizotrap is echter dat deze in het plafond verwerkt kan worden. Je hebt zodoende zeer weinig ruimte nodig om de trap te kunnen plaatsen. Ook een steektrap is ruimtebesparend. De vlizotrap wordt aangeraden voor mensen die slechts eens per week of nog minder vaak op zolder komen. 

Tip 1: kies voor een trapleuning aan de steektrap

Een van de manieren om je trap veiliger te maken, is het gebruik van een trapleuning. De trapleuning kan eenvoudig aan de steektrap gemonteerd worden. Door voor een trap en trapleuning van hout te kiezen kun je deze na verloop van tijd eenvoudig in een andere kleur uitvoeren. Op deze manier past de trap op ieder moment bij je interieur! Een ander voordeel van een houten trap is de mogelijkheid om lichte beschadigingen bij te werken. Schuur het hout lichtjes op en verf of lak deze opnieuw. In de webshop van Houtcompleet vind je een uitgebreid assortiment steektrappen die als bouwpakket geleverd worden. Eventueel met trapleuning.

Tip 2: zorg dat de trap stevig gemonteerd wordt

Bij de keuze voor een steektrap kan het verleidelijk zijn deze enkel aan de bovenzijde vast te zetten. Het voorkomt dat de trap van je bed of bijvoorbeeld bij de opgang van je zolderkamer vandaan glijdt. Door de trap zowel boven- als onderaan vast te zetten ga je dit tegen. Het maakt de steektrap veel veiliger! Een van de voordelen van een steektrap is de mogelijkheid om deze zelf in elkaar te zetten. Kies voor een bouwpakket steektrap. Niet alleen kun je deze direct monteren, ook ben je goedkoper uit dan wanneer je de steektrap door een monteur laat plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *