Van normale wasbak naar de trendy beton look

Ben je net begonnen het verbouwen van de badkamer, maar ben je die altijd zo witte wasbak ook wel eens zat? Je zou, indien je wel eens van beton ciré  hebt gehoord, ook kunnen gaan voor de look en feel van een spa in eigen huis. In een enorm snelle tijd en nog eens makkelijk zelf te doen ook!

Zelf het omtoveren van de normale badkamer naar een badkamer met beton ciré lijkt waarschijnlijk enorm veel werk, maar is uiteindelijk enorm eenvoudig en ongelooflijk uitdagend voor elkaar te krijgen! Het vervaardigen van een product met voldoende stijl en finesse om er een centraal designobject van te maken, moet gewoonlijk als een kunst worden beschouwd. Daarom kiezen architecten die op zoek zijn naar een industriële interieur esthetiek normaal gesproken naar hoogwaardige betonproducten die duurzaam zijn en een zekere edge hebben – producten die er doelgericht en sterk uitzien en een element van zeldzaamheid bevatten. Met het gebruik van industrieel beton ciré gaat dit nu een stuk makkelijker en met hetzelfde resultaat!

Zelfs zoiets ogenschijnlijk eenvoudigs als een gootsteen kan op maat worden gespecificeerd uit het cementachtige materiaal, waardoor het gevoel van een eenvoudige badkamer of keuken wordt getransformeerd in iets opvallends en moderns. Betonnen wasbakken, die in 2017 duidelijk aan populariteit wonnen, lijken in elke ruimte tijdloos. Ze verouderen wel, maar op een manier waardoor ze er nog verfijnder en eleganter uitzien. 

Tegenwoordig zoeken architecten dus naar manieren om hun projecten er snel aardser uit te laten zien en aan te laten voelen, door bouwmaterialen te kiezen die er niet overdreven technisch uitzien of waar veel tijd in het proces gaat zitten. Beton ciré geeft het ruwe en ongerepte karakter dat veel ontwerpers en hun klanten verlangen en het is grotendeels ook nog eens ontzettend duurzaam. Minimalistisch, gestroomlijnd, maar vormt een gedurfd statement.