Jaren geleden waren coniferen erg populair, maar de laatste twee decennia is die populariteit gedaald. Dat is jammer, want deze plantensoort kun je juist heel goed in je tuin gebruiken! Gelukkig beginnen steeds meer mensen dit in te zien en kiezen zij er steeds vaker voor om coniferen in te zetten als een groene tuinafscheiding. Natuurlijk kun je een conifeer ook solitair planten en bijvoorbeeld in een leuke vorm snoeien. Maar meestal wordt er gekozen voor het planten van meerdere exemplaren in de vorm van een haag.

Coniferen als groene tuinafscheiding

Mensen hebben behoefte aan privacy, niet alleen in hun huis, maar ook in hun tuin. Daar is echt niets vreemds aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen kiezen voor het plaatsen van een tuinafscheiding. Coniferen kun je hier uitstekend voor gebruiken! Veel mensen doen dat echter niet en dat is jammer. Vaak wordt er gekozen voor een schutting, omdat deze snel te plaatsen is en meteen de juiste hoogte heeft. Dat zijn inderdaad twee belangrijke voordelen, maar schuttingen hebben ook nadelen. Zo zien ze er bijvoorbeeld erg saai uit, ze bieden geen kleur en geven je tuin daardoor een wat sombere uitstraling. Hoe anders is dit als je kiest voor een afscheiding door middel van een haag van coniferen! Deze hagen blijven het hele jaar door groen en zorgen er daardoor voor dat er altijd kleur in jouw tuin is. Dat geeft sfeer en een mooie uitstraling! Een ander nadeel van schuttingen is dat ze niets te bieden hebben aan dieren. Sterker nog, ze sluiten jouw tuin zelfs helemaal af voor bijvoorbeeld egels. Hoe anders is dit als je kiest voor coniferen. Egeltjes kunnen daar gewoon onderdoor lopen en insecten hebben in de conifeer een goede schuilplaats. Doordat vogels insecten eten, trek je deze zo ook meteen naar je tuin.

Goede tuinafscheiding

Al deze punten zorgen er dus voor dat coniferen een uitstekende keus zijn voor jouw tuinafscheiding: ze geven kleur en sfeer en zijn goed voor de natuur. Maar daarnaast zijn er ook nog andere voordelen te noemen:

  • ze hebben een dichte structuur, waardoor ze echt veel privacy bieden
  • ze groeien snel en behalen daarmee al snel de ideale hoogte voor jouw tuinafscheiding
  • ze zijn eenvoudig in onderhoud

Ook dit zijn natuurlijk allemaal belangrijke punten. Bij schuttingen is het zo dat er altijd een beetje ruimte tussen de planken zit, waardoor je, met wat moeite, toch bij de buren kunt kijken. Bij een haag van coniferen moet je echt takken opzij duwen om erdoorheen te kunnen kijken en dat valt op, dus dat doe je niet. Daarnaast heeft een conifeer weinig verzorging nodig. Ze kunnen goed tegen diverse weersomstandigheden, dus je hoeft volwassen planten normaal gesproken niet te voeden of water te geven. Eén of twee keer per jaar snoeien is echt voldoende om de haag mooi te houden. Ook als je niet veel met tuinieren hebt, is een coniferenhaag dus een goede oplossing! Wil je hier meer over weten of zoek je een adres waar je goede coniferen kunt kopen? Ga dan naar Coniferen-bestellen.nl, dé specialist op dit gebied!

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *