licht in de woning

Vrij vertaald uit het Engels betekent het woord boxspring: een box met veren. Ga je een boxspring bestellen dan bestel je eigenlijk een bed dat uit meerdere onderdelen bestaat. Het onderste deel is een houten of metalen frame met veren en dit is omkleed met stof en soms zelfs met leer. Dit frame zorgt voor de stevigheid. Onder het frame staan pootjes. Het hele onderste deel heet; de box. Daar bovenop komt het matras in dezelfde maat als de box. Dat matras is aan de buitenkant meestal voorzien van dezelfde kleur stof als de box. Zo krijg je een mooi geheel. De matras die op de box ligt kun jezelf uitkiezen. Op deze matras wordt voor extra ondersteuning soms een topper gelegd. Een boxspring heeft door deze constructie een vrij hoge instap. Boxsprings zijn op dit moment de meest verkochte bed constructies van Nederland.

Met een boxspring geniet je van je nachtrust

Met een boxspring kun je heerlijk van je nachtrust genieten. Een boxspring zorgt voor een optimale ondersteuning en in en uit bed stappen is voor iedereen makkelijk. Een boxspring heeft een luxe uitstraling en die uitstraling kun je versterken door ledverlichting in je slaapkamer aan te brengen. Nog niet zo lang geleden was ledverlichting scherp en bracht totaal geen sfeer. Nu is ledverlichting niet meer weg te denken uit ons huis. Overal kun je led inbouwspots plaatsen. Doordat deze led inbouwspots dimbaar zijn kun je de verlichting precies zo afstellen als je wilt. Daarom zijn led inbouwspots ook ideaal als verlichting in de slaapkamer.

Het voordeel van led verlichting

Voor het vervaardigen van led verlichting wordt geen zwavel gebruikt. Led lampen bevatten geen kwik of andere gevaarlijke materialen. Led lampen hebben een langere levensduur en een lager energieverbruik dan andere lampen. Daarom zijn led lampen milieuvriendelijk en bovendien zijn ze led lampen recyclebaar. Led inbouwspots zijn dimbaar, kunnen naar alle kanten worden gedraaid en zijn verkrijgbaar in drie lichtkleuren te weten:

  • Warm wit (lijkt het meest op traditioneel lamplicht)
  • Koel wit (goed voor kantoren of studeerkamer)
  • Daglicht (lijkt wat blauwkleurig)

Lichtsterkte in een slaapkamer is belangrijk. Wanneer je in bed graag leest dan kun je een inbouwspot zo richten dat deze alleen op jouw deel van het bed schijnt. Een inbouwspot in de kledingkast is ideaal om het juiste kledingstuk te zoeken. Het is zelfs mogelijk om led verlichting onder je boxspring aan te brengen die reageert op beweging.

Meer tips op www.homeofconcrete.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *